Ce sunt lentilele antireflex si importanta acestora

Lentilele antireflex te scapa in principal de lumina reflectata pe suprafata lentilei, ce de alt fel o declaram mereu a fii inestetica. Pe langa acest fapt, acest tip de lentile confera un confort sporit ochiului. Aceste lentile sunt ideale atat pe timpul zilei cat si pe timpul noptii, deoarece mereu suntem expusi la lumina naturala sau artificiala, ce ne produce disconfort, probleme de vedere sau dureri de ochi. Atat lumina naturala provenita direct de la soare, cat si cea artificiala, provenita din diverse surse, precum monitorul calculatorului, becul, lumina farurilor etc, pot cauza vederii. Este stiut ca toti factorii de lumina determina aparitia reflexiilor pe suprafata lentilelor, ceea ce este foarte deranjant, acum tot ce trebuie sa stim este ca putem sa scapam de acestea.

Daca pana acum am vorbit despre problemele lentilelor normale ce reflecta lumina, acum putem sa vorbim in detaliu despre rezolvarea acestora cu ajutorul lentilelor de ochelari si a lentilelor de contact tratate special pentru a fi lentile antireflex. Cand vorbim despre aceste lentile, facem referire la un tratament special, cu polimer, aplicat lentilelor in momentul fabricarii. Acest tratament se aplica de regula pe suprafata convexa a lentilei, dar exista si lentile ce beneficiaza de tratament pe ambele suprafete. Pentru ca lentilele sa fie calitative se iau in calcul doi factori principali: calitatea polimerului si modul de aplicare a acestuia pe lentile, asta in cazul in care credeati ca mai multe straturi de tratament ar putea sa influenteze cumva calitatea. Cu alte cuvinte, aceste lentile tratate special vor reusi sa blocheze in totalitate reflexiile, pentru a scapa de disconfort si de starea de ingreunare a vederii. Cat timp purtatorul de ochelari sau de lentile de contact nu mai este supus reflexiilor, acesta nu mai este supus nici problemelor precum dureri de cap, usturimea ochilor, lacrimarea acestora, deoarece ochiul este mult mai odihnit, nefiind supus unei concentrari mai mari decat cea normala, obisnuita.

De mentionat este ca lentilele antireflex nu te ajuta impotriva razelor nocive ale soarelui ci in potriva reflexiei luminii acestuia. Pentru protectia ochilor impotriva razelor solare avem nevoie de ochelari cu lentile cu filtru UV.

 

Lentilele antireflex sunt gasite in orice magazin de optica, cu preturi ce variaza in functie de randamentul si performantele lentilelor. Daca ne referim la calitate si performanta trebuie sa luam in calcul cat de mult rezista lentilele si cat de usor si des le putem curata. Exista tratamente standard dar si tratamente superioare, fapt ce modifica atat durabilitatea lentilelor cat si pretul acestora.

Noi te sfatuim sa consulti un medic specialist si sa optezi si tu pentru astfel de lentile. Ochii iti vor fi mai odihniti, iar tu te vei simti categoric mai bine.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *