Ce trebuie sa stim despre lentilele de contact?


Pentru inceput trebuie sa stim ca exista lentile de contact menite sa corecteze problemele de vedere si lentile de contact pentru cosmetice, care doar schimba culoarea ochilor, utilizate doar pentru scopul lor estetic.

Avantajele lentilelor de contact:
– nu este necesar sa porti ochelari de vedere, uneori incomozi, sau care simti ca nu ti se potrivesc
– uneori ochelarii nu acopera campul vizual complet, pe cand lentilele de contact remediaza problemele de vedere acoperind campul vizual complet
– nu trebuie sa iti faci griji in timpul zilei, nu le uiti, nu le pierzi, nu te asezi pe ele si le strici
– lentilele de contact nu au de suferit din cauza vremii, a aburului sau a altor factori similari

Dezavantajele lentilelor de contact:
– expira. Nu le poti utiliza dupa termenul limita
– poti avea reactii alergice (acestea pot fi prevenite)
– trebuiesc urmate reguli stricte de utilizare si intretinere
– nu poti sa dormi cu lentilele de contact

Oricine poate sa foloseasca lentilele de contact, important este sa te informezi inainte de utilizare si sa stii ce tip de lentile folosesti.
Lentilele de contact au termen de valabilitate si un numar de utilizari inscriptionate pe pachet. Poti opta pentru lentile de unica folosinta sau pentru unele cu un numar mai mare de utilizari.
Utilizarea si ingrijirea lentilelor nu trebuie neglijata niciodata. Lentilele de contact, fie ele cu scop corector sau cu scop estetic, nu se pot imprumuta sau utiliza de mai multe persoane. De asemenea, exista un asa numit indrumar al utilizarii lor in care trebuie sa urmezi pasi simpli. Nu uita, igiena este cel mai important factor. Dupa ce mainile sunt spalate si uscate se poate incepe aplicarea sau scoaterea lentilelor.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *