Cum ai grija de lentilele de contact in sezonul rece

 

Lentilele de contact sunt usor de purtat mai ales daca tineti cont de toti pasii de ingrijire. Cu toate acestea trebuie insa stiut ca acest ritual este putin ingreunat de conditiile meteo, in special in sezonul rece.

Atat razele soarelui ultraviolete reflectate de catre zapada, cat si frigul propriu zis, pot duce la disconfort sau chiar probleme mai grave. In general, purtatorii de lentile de contact, se confrunta in sezonul rece, cu sindromul ochilor uscati, lacrimarea involuntara a acestora sau cu alte afectiuni, mai serioase, precum degenerescenta maculara sau cataracta. Pentru a preveni sau a amelioara problemele ochilor, noi va punem la dispositie sfaturi culese de la medici oftalmologi.

 

  1. Sa nu uiti niciodata termenul de expirare. Ca orice alt produs, si lentilele de contact au termen de valabilitate. Unele lentile sunt menite sa fie purtate pe un termen lung, insa altele sunt strict de unica folosinta, si nu trebuie sa le purtati mai mult de o data. Este important sa stii de ce lentile ai nevoie si ce lentile cumperi. Odata ce depasesc termenul, lentilele de contact isi pierd din proprietati. Ochiul are nevoie de oxigen astfel ca o pereche de lentile expirate in conbinatie cu vantul si  frigul pot aduce doar afectiuni ochilor, dar cu o inlocuire la timp, puteti evita cu succes disconfortul.
  2. Nu uita pasii de ingrijire a lentilelor de contact. Daca ti cont de modul de utilizare, curatare si dezinfectare, nu vei avea probleme cu lentilele tale. Important este sa le aplici si sa le dai jos intr-un mediu curat. Depozitarea trebuie facuta doar in cutia lor speciala. Inainte sa le aplicati sau sa le scoateti este important sa va spalati pe maini. Ultimul pas este curatarea si dezinfectarea lor. Nu uita ca pentru asta exista substante speciale. Nu poti sa speli lentilele cu acelasi sapun cu care te speli pe maini. Iti recomandam sa consulti un medic specialist pentru mai multe detalii, sau site-ul nostru oficial, unde poti gasi diverse articole despre lentilele de contact.

 

             3. Temperaturile scazute dauneaza ochilor. Ai grija sa fi hidratat intr-un mod corespunzator. Pentru    hidratarea ochilor iti recomandam picaturi, insa daca nu vrei sa iti aplici astfel de substante poti simplu sa alternezi lentilele de contact cu purtarea ochelarilor de vedere. De asemenea, este indicat sa eviti aporpierea de sursele de caldura precum aragazul, aerul conditionat etc. Tot pentru hidratare iti recomandam si consumul alimentelor bogate in Omega 3, precum semintele de in, chia, pestele gras.

             4. Nu uita ca ochelarii de soare sunt necesari si in sezonul rece nu doar in cel cald. Razele soarelui ultraviolete, recflectate de zapada, pot afecta grav ochii, mai ales in timp ce purtati lentile de contact.

            5. Nu te abtine din clipit. Clipirea este un fenomen natural prin care corpul ajuta la raspandirea secretiilor lacrimale pe toata suprafata clobului ocular, fapt ce ajuta, intr-un mod natural, la hidratarea ochilor. In general un om clipeste intre 10-20 de ori pe minut, insa atunci cand muncim, in special la calculator, sau cand suntem foarte concentrati, avem tendinta sa clipim cat mai rar, ceea ce nu este sanatos pentru ochii nostri. Incearca sa nu uiti sau sa nu te abti din clipit

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *