Despre importanta ochelarilor si lentilelor cu protectie calculator

 

Este evident faptul ca suntem inconjurati tot mai mult de tehnologie, si chiar daca aceasta ne usureaza vizibil din munca sau ne ajuta in scopuri personale, ea este si un factor principal al disconfortului nostru fizic.

Fie ca ne petrecem timpul cu telefonul in mana, ori muncim ore in sir in fata unul monitor, ne uitam la filme pe laptop sau la televizor, toti acesti factori cauzeaza in timp ochilor. Lumina artificiala afecteaza ochii prin suprasolicitare. Pentru a ne relaxa ochii putem aplica regula “20 cu 20 cu 20”, ceea ce inseamna ca la fiecare 20 de minute trebuie sa luam o pauza in care sa clipim de 20 de ori apoi sa ne mutam privirea din monitorul/ecranul la care ne uitam, la un alt obiect ce se alfa la 20 de pasi distanta de noi. Totusi timpul este pretios si nu vrem sa “irosim” acele minute, sau daca vrem, uitam oricum in momentul in care suntem “prinsi” si concentrati asupra micilor sau marilor ecrane. Pentru asta noi iti propunem o alta regula, regula lentilelor cu protectie pentru calculator. Exista ochelari cu lentile speciale, sau chiar lentile de contact, prevazute cu un filtru special, ce lupta pentru tine impotriva luminii albastre. Pentru ochi, orice ecran digital reprezinta un factor de stres, iar in timp consecintele pot fi diverse:

 • presiune oculara
 • dureri de cap
 • usturimea ochilor
 • lacrimarea excesiva
 • vedere incetosata etc.

Este bine de stiut faptul ca razele ultraviolete pot sa fie blocate intr-o mica masura, insa lumina albastra reuseste sa treaca in totalitate prin cornee si cristalin, iar in consecinta aceasta ajunge direct la retina.

Indiferent de ce model de ochelari sau de lentile porti, tratamentul antireflex Blue Protect poate sa fie aplicat. Acest tratament are ca rol:

 • blocarea luminii albastre nociva
 • elimina reflexiile provocate atat de catre lumina naturala cat si de cea artificiala
 • ajuta ochiul oferind o claritate mai buna a imaginii
 • creste contrastul
 • confera durabilitate si rezistenta lentilei
 • ajuta la procesul de curatare

 

In general problemele apar in timp, iar pana atunci, oamenii tind sa fie sceptici asupra acestora, insa nu uita monitorul laptopului tau este in general situat la o distanta de 60 cm de ochii tai, ceea ce inseamna ca este suficient de apoape pentru a cauza. Acest spatiu intermediar nu este destul de mare pentru ochi pentru a suporta. In cazul telefoanelor mobile, este stiut ca distanta dintre ecran si ochi tinde sa fie mai mica decat cei 60 cm. Fara lentile cu protectie calculator, muschii ochilor tai vor obosi din ce in ce mai repede, iar problemele nu vor ezita sa apara. Insa nu uita ca poti sa alegi ceea ce iti place, fie o pereche de ochelari fie lentile de contact.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *