Diferența dintre lentilele progresive și lentilele bifocale

   Sursa foto: https://www.goggles4u.com/progressive-lenses-versus-bifocals-you-decide

  Puterea de acomodare a ochiului  scade odata cu înaintarea în vârstă, cristalinul începe să îmbătrânească, iar cea mai bună soluție în acest caz este utilizarea unei perechi de ochelari, fie de citit fie de distanță. Pentru că aceasta industrie a ochelarilor se dezvoltă din ce în ce mai mult, nu mai sunteți nevoiți să purtați doua perechi de ochelari de vedere ci puteți purta doar una, trebui doar să alegeți între lentilele bifocale și cele progresive.

  Întotdeauna, înainte de a a lua o astfel de decizie este recomandat să consultați un specialist. De altfel, este la fel de important să fiți informați referitor la diferența dintre cele 2 tipuri de lentile pe care pe puteți alege.

  Lentilele Bifocale au 2 zone de corecție a vederii, acestea fiind separate de o linie orizontală, ușor vizibilă pe centrul lentilei. În partea de sus, lentila are caracteristici pentru vederea la distanță, iar în partea de jos pentru aproape. Mulți dintre cei ce le utilizează au o problemă reală atunci când fac trecerea de la un tip de vedere la alta, deoarece apare un salt evident al imaginii. Mulți se adaptează destul de ușor unor situații de acest fel, iar alții nu pot sa se adapteze deloc.

  Unul dintre avantajele cele mai mari ale acestor tipuri de lentile este că sunt accesibile ca preț,dar nu au și o zonă pentru vederea intermediară, așa că cei care lucrează la calculator/laptop, vor fi nevoiți să își cumpere o pereche de ochelari speciali pentru asta.

  În România, în prezent lentilele bifocale au destul de mulți ”utilizatori”, dar acestea au început să fie treptat înlocuite de lentilele progresive.

  Lentilele progresive sunt acelea care văd vederea cu o singură pereche de ochelari la distanță, intermedia, dar și aproape. Acestea au tehnologie mult mai avansată decat cele discutate anterior, aceasta fiind și diferența cea mai mare între ele. Aspectul acestui tip de lentile este normal, plăcut și nu are vreun efect fizic neplăcut deoarece nu mai apare acea linie de despărțire a tipului de vedere.

    Avantajele lentilelor progresive sunt faptul că nu mai oferă senzația de valuri a imaginii, nu mai obosesc ochii și nici nu mai oferă o vedere încețoșată, iar ca dezavantaj, am menționa prețul ridicat al acestora.

  În concluzie, dintre cele doua tipuri de lentile: bifocale și progresive, recomandarea ar fi spre cele progresive, deoarece sunt net superioare, iar tehnologia modernă prin care sunt create va face o diferență vizibilă.

  În momentul în care trebuie să te hotărăști, consultă un specialist și fă un raport referitor la calitatea și prețul lentilelor pe care vrei să le cumperi, iar ulterior vezi ce tip ți se potrivește mai bine.

Pe www.ochelarivintage.com pretul lentilelor bifocale este de 300 lei, iar pretul lentilelor progresive este de 400 lei. Vezi aici preturile tuturor lentilelor.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *