Cum aleg ramele de ochelari in functie de forma fetei? - OchelariVintage

Stim cu totii ca fiecare fata este diferita.

Cunoscand care este forma si care sunt caracteristicile fiecarei topologii, alegerea unei perechi de ochelari se poate dovedi a fi o activitate mai mult decat interesanta, chiar utila. Primul pas catre gasirea unei perechi perfecte de ochelari este gasirea formei fetei. Si pentru ca fiecare fata este unica in unghiurile si liniile ce o alcatuiesc, incerca sa alegi forma care seamana cel mai mult cu fata.

Asadar, cunoasterea formei fetei este primul pas catre un aspect care se va armoniza perfect si cu celelalte componente. Iar odata ce ai gasit forma fetei, vei fi bine informat si astfel vei gasi mult mai usor ramele ochelarilor care se potrivesc stilului tau.

Si cum se poate interpreta acest lucru? Cum iti descrii si incadrezi corect forma fetei?

In primul rand, putin rabdare si cateva elemente ajutatoare. Aseaza-te in fata unei oglinzi sau fixeaza-ti fata intr-un selfie cu telefonul pentru a te putea uita la toate unghiurile. Dupa aceea, asigura-te ca fata ta este complet relaxata si parul nu te incomodeaza, asa incat sa obtii cea mai buna poza.
Cele patru forme cele mai comune ale fetei sunt in forma: ovala, rotunda, inima si patrata. Pe telefon sunt o multime de aplicatii foto care te pot ajuta sa iti gasesti forma corecta. Apeleaza la o astfel de incercare si cu siguranta indrumarile te vor lamuri pas cu pas asupra ceea ce trebuie sa faci. Gaseste forma care se potriveste cu a ta si compara rezultatele obtinute. Retine ca o fata ovala este mai inalta, in timp ce chipurile rotunde arata mai mult ca un cerc. Daca fruntea ta este mai lata decat maxilarul, probabil ca fata ta are o forma de inima; pe cand maximarele mai osoase descriu o forma a fetei patrata.

https://www.ochelarivintage.com/optica-medicala/filtre/rame-de-vedere-forma-fetei-rotunda/

Fata rotunda se bucura de trasaturi (latimea si lungimea sunt aproape egale)

care se potrivesc foarte cu ochelarii cu rame geometrice care sa iasa in evidenta. Pentru acest tip de fata, cauta forme rectangulare si alege rame mai subtiri care adauga lungime fetei tale mai rotunjite. Deoarece fetele rotunde nu prezinta unghiuri dure, este sa mergi pe variante de rame unghiulare, iar un exemplu potrivit sunt ochelarii retro patrati.

 

 

https://www.ochelarivintage.com/optica-medicala/filtre/rame-de-vedere-forma-fetei-patrata/Fata patrata are unghiuri bine definite, cu pometi largi definiti de linii puternice, dreptunghiulare a maxilarului. Ele sunt completate foarte bine de ochelari cu rame rotunde si ovale. Opteaza pentru rame subtiri, curbate si indrazneste sa experimentezi stiluri cat eye, care cu siguranta iti vor indulci trasaturile. Ramele rotunde si mai subtiri vor atenua caracteristicile unghiulare ale fetei.https://www.ochelarivintage.com/optica-medicala/filtre/rame-de-vedere-forma-fetei-triunghiulara/Fata in forma de inima descrie pometi inalti, bine evidentiati si o barbie ascutita, la fel de bine definita, dar cu lunii mai mai inguste. Daca te incradrezi in aceasta categorie, cauta rame care sunt mai largi decat fruntea ta si alege modele de ochelari care se imbunatateasca simetria fetei, echilibrand linia maxilarului.https://www.ochelarivintage.com/optica-medicala/filtre/rame-de-vedere-forma-fetei-ovala/

Fata ovala este cel mai ofertant tip de chip pentru alegerea ramelor de ochelari pentru dama sau ramelor de ochelari pentru barbati. Avantajul unei astfel de incadrari o constituie faptul ca poate purta aproape orice stil cu incredere.

Ca atare, daca ai asemenea trasaturi echilibrate te poti juca cu o varietate de texturi, culori si unghiuri care iti vor accentua frumos trasaturile. Desi exista o multime de optiuni, nu uita insa proportia acestora cu intreaga fizionomie.

https://www.ochelarivintage.com/optica-medicala/filtre/rame-de-vedere-forma-fetei-dreptunghiulara/

 

 

  • Distribuie pe:
Ultima actualizare: 24.04.2024